Viikonloppu vietettiin viluisissa ja lämpöisissä tunnelmissa Tervakoskella, siellä järjestettiin Suomen Hovawart Ry:n vuosittainen tapahtuma, ja sunnuntaiseen näyttelyyn osallistuttiin Milan kanssa.

Paikan päälle saavuttiin jo lauantaina, rämisevässä pimeässä pakettiautossa, häkissä, huh. Aika jänskättävä matka, mut hengissä selvittiin. Perillä jouduttiinkin sitten päivystämään autovahteina aika paljon, ja homma hoidettiinkin hyvin. Kärpästä isompaa elukkaa ei pakettiauton kyytiin päässyt ;)

Yö nukuttiin Milan, emännän ja isännän kanssa pakettiautossa, patjoilla. Oli aika vilu, ja sen takia mä kiipesin ihmisten jalkoihin lämmittelemään. Mila hoiti koko yön vahtivuoroa, ja murisi tasaisen pelottavasti jokaiselle äänelle, ei salee uskaltanu kukaan tulla 5m lähemmäks pakettiautoa ;) Kesken yötä, koko porukan herätti järkyttävä pamahdus, ja tuntui kun joku olisi heitellyt autoa pikkukivillä, oikeesti taivaalla ukkonen jyrisi ja vettä tuli kuin saavista! Emännän päällekkin sateli avonaisesta ovesta, joka sen jälkeen kyllä kiinni meni ;)

Aamulla kaikki nousivat enemmän tai vähemmän virkeinä, nauttivat aamupalan ja rupesivat keräilemään kimpsujaan näyttelykehien vierelle.

Alkuun näytti että päivä olisi hieman pilvinen, mutta jostain kummasta se aurinko kaivoi itsensä esiin ja helle alkoi paahtaa. Se oli kyllä tuskainen päivä, häkissä vesikipon kanssa ja välillä käydä kehässä jolkottelemassa! Huhhuijaa.

Kehissä ei itselläni kummemmin mennyt, Eerola arvosteli minut EH:n arvoiseksi, johon emäntä oli aivan tyytyväinen. Enemmän emäntää kiinnosti mitä mieltä Eerola nykyään minusta oli, sillä hänhän on ollut juniori kehässä minulle viimeksi tuomarina :)

Soffahoffin Indica AVO EH, tuomari Tapio Eerola

" 4v. Voimakas tyyppi. Oikeat mittasuhteet. Vahva, vähän lyhyt pää. Keskiruskeat silmät. Hyvät korvat ja purenta. Voimakas rintakehä. Keskivahva raajaluusto. Hieman etuasentoiset lavat. Periksi antavat välikämmenet. Erinomaiset takakulmaukset. Pysty lantio. Hyvä turkki ja hapsut. Riittävät värimerkit. Valkoinen rintaläikkä 5cm. Ahtaat takaliikkeet. Sisäkierteiset etuliikkeet. Keskipitkät askeleet. Rauhallinen käytös."

Vertailun vuoksi Indin arvostelu, juniori kehästä vuodelta -07. NUK EH3

"Hyvä tyyppi. Leveä, hieman karkea pää. Pienehköt korvat. Silmät ja purenta ok. Erittäin hyvä rintakehä, raajaluusto ja kulmaukset. Pohjavillaa puuttuu. Päässä nokiset värimerkit. Liikkeessä rauhaton ylälinja. Ahtaat takaliikkeet, kovin epävakaat etuliikkeet."

Alla kuva emännästä ihme asennossa, näitä löytyy lisääkin, mut oisko joku voinu kertoo sille et mä seison hyvin ja sen nakin ois voinu ehkä mahdollisesti lykätä mun suuhun?! ;D

1280264157_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mila taas, voi sitä likkaa! Nappasi tuskaisen esiintymisen, juoksemisen ja touhottamisen päätteeksi ERI4 Juniori luokasta, sehän oli upea suoritus siitä 30hoffin kasasta, hienoa tyttö!

Soffahoffin Mistral JUN ERI4, tuomari Sigrid Darting-Entenmann

" 16kk vanha. Hyvä keskikokoinen ja voimakas narttu. Tyypillinen pää ja korrektit korvat. Tummat silmät. Täydellinen saksipurenta. Syvänmusta, ? , hieman lyhyt turkki. Täydelliset hyvin sijoittuneet merkit. Anatomisesti oikeanlainen häntä, joka hyvin kannettu. Takaa korrektisti kulmautunut. Takaa hieman ahdas. Joustava ristiliikunta."

1280263920_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kehissä nähtiin myös tuttuja:

Naapurin ihana Caressan Artaghan "Otto" VET EH3

Milan iskä Stelmo`s Folek "Retu" AVO ERI

Soffahoffin Lewis serkku AVO H

Soffahoffin Elämänjano AVO EH4

Soffahoffin Erätuli EH

Lisäksi Soffahoffilaisia palkittiin näin :

Vuoden PK-hovawart- Soffahoffin Geezer, Eeva-Liisa Luukkonen

Tokoilemassa oli:

Alokasluokka

6. Soffahoffin Hipsu / Marko Koskinen / 164 / 164

15. Soffahoffin Kultahippu / Pia Geyskens / 140,5 / 140,5


VAUTSI VAU, jokaiselle onnea hienoista tuloksista!